drum.png

Greif Hedehusene

Vaskepulver til husholdningen

Greif Danmark ble grunnlagt  av fabrikant Svend Müller i Roskilde i 1956, og het opprinnelig ”Svend Müllers Emballagefabrik ApS”. I begynnelsen produserte man små pappbøtter (Claro fiberfat) i størrelser fra 1 til 10 liter. Bøttene ble hovedsakelig brukt til å emballere vaskepulver. Grunnet konkurranse fra plastindustrien måtte denne produksjonen legges ned i 1968.

Fokus på fiberpapp

Heretter startet Greif produksjon av større ”pappbøtter” i størrelser fra 10 til 1400 liter. Det er disse ”bøttene” som vi i dag kaller SM FIBERPAPP-FAT, som sammen med SM DEKO-RØR og SM STØPESYLINDERE stadig danner grunnlaget for vår produksjon i Danmark.

Lokal & global

Etter Svend Müllers bortgang i 1991, ble firmaet tatt over av hollandske Royal Packaging Industries Van Leer B.V. i mars 1993, og skiftet i 1995 navn til Van Leer Danmark AS. Med dette eierskiftet overtok vi samtidig forhandlingen Van Leer-gruppens øvrige transportemballasjer i Danmark, dvs spesielle jern- og plastfat. 1000 liters engangs- og flergangs IBC containere. Senere startet også en lokal produksjon av luftputer. Et produkt som sikrer gods under lange transporter.

Eierskap

I mars 2001 overtok Greif hele Van Leer Industrial Packaging, og Greif Danmark AS ble dermed en del av verdens største produsent av industriemballasje. Greif har i dag hovedkontor i Delaware Ohio, USA.
For ytterligere informasjon: www.greif.com.

Fra Roskilde og Perstorp, Sverige og Hedehusene

I løpet av sommeren 2009 valgte vi å omorganisere vår fiberproduksjon i Skandinavia. Fabrikken i Perstorp i Skåne, som har produsert fiberfat til det svenske markedet, ble flyttet til Danmark. Vi tok våre nye lokaler i bruk i august 2009.
Utover vår egen produksjon, markedsfører vi et bredt utvalg av andre Greif transportemballasjeprodukter og luftputer.

Sammen med de øvrige 4 Greif- fabrikker i Skandinavia, kan vi effektivt håndtere og løse deres emballasjebehov lokalt så vel som globalt.