drum.png

Greif Falkenberg

Det hele startet med et lite fiskesalteri i Örnsköldsvik

Startskuddet for Greif Falkenberg var faktisk et fiskesalteri, Gösta Hannells Fisksalteri, som kom i vanskeligheter under 2 verdenskrig. Det var ikke mangel på fisk, men det var vanskelig å oppdrive fat. Den oppfinnsomme fiskeren startet sin egen produksjon, noe som viste seg å bli startskuddet for tidligere Hannells Industrier AB, som i dag er en del av det globale emballasjekonsernet Greif.

Fra Örnsköldsvik til Falkenberg

Emballasjeproduksjonen vokste raskt. I begynnelsen av 1950-årene, ble de første stålfatene produsert, hvilket resulterte i byggingen av en helt ny fabrikk til formålet. Produksjonen i Örnsköldsvik startet i 1955.

Fabrikken i Falkenberg ble bygget for å forsyne hele vestkystens voksende petrokjemi-industri i 1968. I begynnelsen produserte man kun stålfat, men året etter startet produksjonen av fiberfat, og senere fulgte flere nye produkter i takt med den industrielle utviklingen. Produksjonen av plastemballasje, som i dag er et viktig og voksende forretningsområde, ble introdusert allerede i 1973.

Danmark og Norge med i konsernet

Danmark kom inn i 1998 med overtakelsen av Erik Roug A/S. Fabrikken produserte allerede stål- og plastfat, men i dag produseres det også dunker og flasker på fabrikken i Herning.

Neste fabrikkervervelse var den norske stålfatprodusenten Fredrikstad Blikk & Metallvarefabrikk. Siden eierskiftet i 2001, har sortimentet blitt utvidet med blant annet forskjellige plastprodukter. I 2008, ble Kemetyls fabrikk for spesialflasker og Östensjøs produksjon av plastfat i Norge også kjøpt opp.

Fokus på plast og stål

I løpet av 2007 ble fatproduksjonen i Örnsköldsvik lagt ned- dog beholdt man fiskesalteriet i konsernet. I 2008 ble stålavdelingen solgt til Emballator-konsernet.

I dag

I november 2009 ble fabrikkene i Falkenberg, Fredrikstad og Herning solgt til Greifkonsernet, som med sin globale tilstedeværelse innebar eiere med stor kapasitet.

Sammen med de øvrige Greif fabrikkene i Västerhaninge – Sverige, og Hedehusene – Danmark, utgjør de fem sitene til sammen Greif Skandinavia, med hovedkontor i Falkenberg.Store investeringer blir gjot for fremtiden, og dermed fortsetter vår spennende utvikling.

Les gjerne mer om vårt komplette produktsortiment som Greif Skandinavia kan tilby i listen over.